ГоловнаПолітика

Суд знову зобов'язав Розенблата носити електронний браслет

Нардепу заборонили виїжджати з Києва та Житомира.

Суд знову зобов'язав Розенблата носити електронний браслет
Фото: Україна Молода

Суд у Києві знову зобов'язав народного депутата Борислава Розенблата два місяці носити електронний браслет і заборонив йому виїжджати за межі Києва і Житомира. Про це повідомляє "112 Україна".

"Солом'янський райсуд повністю задовольнив клопотання прокурорів САП і на 2 місяці зобов'язав нардепа Розенблата носити електронний браслет, здати всі паспорти і не відлучатися без попередження слідчих з Києва та Житомира", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що таким рішенням прокурори САП більш ніж задоволені, стверджують, що він допоможе їм довести слідство до логічного завершення і виграти судову справу. Водночас, сам Розенблат заявив, що буде подавати апеляцію на це рішення.

Нардеп заявив, що вчора на борту літака однієї з авіакомпаній було скоєно злочин. Він зазначив, що його затримання і обшук проводилися саме на борту літака, що належить Угорщині, а значить це і є територія Угорщини. З цього приводу, в понеділок він вже збирається звернутися до генпрокурора України.

Як повідомлялося, Борислав Розенблат був затриманий в аеропорту "Бориспіль" у четвер, 19 жовтня, під час спроби вилетіти до Німеччини. Як стверджує Розенблат, він збирався покинути країну на три дні і повідомив про це НАБУ.

У НАБУ стверджують, що Розенблат брав диппаспорт нібито для робочої поїздки 18-22 жовтня до Ізраїлю з метою вивчення можливостей для кооперації і співпраці між Україною та Торгово-промисловою палатою Ізраїлю та Асоціацією виробників Ізраїлю. Потім він передумав і використовував дипломатичний паспорт для приватної поїздки в Кельн.

Депутати можуть використовувати дипломатичні паспорти тільки для службових відряджень.

За версією слідства, це може свідчити про внесення в офіційні документи завідомо неправдивих відомостей у змові з посадовими особами апарату Верховної Ради. Попередня правова кваліфікація - службове підроблення (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, що Розенблата також підозрюють в отриманні хабара та зловживанні впливом.

Йому інкримінують отримання $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати і експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат мав допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами і внести законодавчі поправки до Митного та Податкового кодексу спеціально під "Фуджейру", зокрема щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram