ГоловнаПолітика

Держаудитслужба знайшла порушень на 500 млн під час організації "Євробачення"

Матеріали передали до правоохоронних органів.

Держаудитслужба знайшла порушень на 500 млн під час організації "Євробачення"
Фото: Александр Ратушняк

Державна аудиторська служба України встановила, що Національна громадська телерадіокомпанія України допустила порушень майже на 500 млн гривень під час організації "Євробачення-2017".

"Встановлено факти незаконних витрат та недоотримання ПАТ "НСТУ" коштів на загальну суму 8,6 млн грн, порушень при веденні бухгалтерського обліку та при проведенні процедур закупівель на загальну суму 468,7 млн гривень", - повідомляється на сайті служби.

Держаудитслужба виявила, що переможці тендеру, наприклад, не мали можливості виконати замовлення і наймали субпідрядників, які виконували роботи за меншу ціну.

"Одне з підприємств здійснило закупівлю і оренду металодетекторів на суму 1,2 млн грн тільки після перемоги в тендері, надавши їх в оренду на два тижні ПАТ "НСТУ" вже за 2,7 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Також Держаудитслужба зазначає, що половину з витрачених коштів (250 млн з 522 млн грн) спрямували закордонним компаніям, яких перевірити практично неможливо.

Порушень на 2,1 млн гривень вдалося не допустити завдяки ревізії.

Матеріали передали до правоохоронних органів.

Нагадаємо, в червні в заступник гендиректора "Національного суспільного телебачення України" Павло Грицак, який керував проведенням конкурсу, говорив, що проведення "Євробачення" коштувало Україні 20,4 млн євро (603 млн грн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram