ГоловнаПолітика

Суд легалізував вилучення в Розенблата золотих прикрас в аеропорту

НАБУ звернулося до суду постфактум.

Суд легалізував вилучення в Розенблата золотих прикрас в аеропорту
Фото: НАБУ

Докази, які детективи Національного антикорупційного бюро України вилучили в нардепа Борислава Розенблата 19 жовтня в аеропорту "Київ" під час невідкладних слідчих дій, є допустимими і можуть використовуватися в кримінальному провадженні, вирішив суд.

"20 жовтня слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва своєю ухвалою задовольнив клопотання детективів НАБУ... про проведення відповідних слідчих дій, подане негайно після обшуку в літаку на території аеропорту "Київ" (Жуляни)", - повідомляють на сайті бюро.

Нагадаємо, 16 жовтня добіг термін дії запобіжного заходу для Розенблата. 19 жовтня він намагався вилетіти в Німеччину, проте НАБУ зняло його з рейсу, вилучивши при цьому "засоби комунікації, які могли містити інформацію про приховування слідів раніше скоєних злочинів і спілкування між його учасниками", матеріальні та грошові цінності. На фото, які оприлюднило НАБУ, видно золоті прикраси.

20 жовтня суд знову зобов'язав Розенблата два місяці носити електронний браслет і заборонив йому виїжджати за межі Києва і Житомира.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram