ГоловнаПолітика

Нардеп Заліщук заявила про пропажу грошей після обшуку в квартирі її брата

Її брат очолював українську компанію, яка працювала в Росії. 

Нардеп Заліщук заявила про пропажу грошей після обшуку в квартирі її брата
Фото: Facebook/Олег Федонюк

Народний депутат Світлана Заліщук тверджує, що після обшуку, який провели представники правоохоронних органів у квартирі її брата, пропали кошти.

"Обшуки в моїй родині таки провели. Але за місцем проживання брата, а не в будинку, де живе батько, як заявила прокуратура... Унаслідок обшуків були зіпсовані вхідні двері, перевернута квартира, безліч вилучених особистих речей брата, які не мають жодного стосунку до роботи будь-кого з моїх родичів, зникли кошти, які не відображені в протоколі обшуку", - написала вона у фейсбуці.

Заліщук заявила, що деякі документи брата, вилучені під час обшуку, стали доступними "деяким фейсбучним ботам".

"Найбільше питання викликає той факт, що прокуратура забрала речі, документи, засоби зв'язку мого брата, які не мають жодного стосунку до роботи мого батька. Дуже показово, що деякі документи мого брата, які забрали прокурори під час обшуку, злили деяким фейсбучним ботам. Зокрема, старий дозвіл на роботу в Росії, очевидно, який має його дискредитувати", - зазначила нардеп.

За словами Заліщук, її брат очолював українську компанію, яка працювала в Росії, він погодився на цю роботу до подій на Майдані, і, коли Росія вторглася до Криму й на Донбас, він протягом якогось часу передав справи і повернувся в Україну.

"Саме з громадянських міркувань. У Росії жодним майном чи бізнесом ані брат, ані інші члени моєї родини не володіють", - додала вона.

Заліщук повідомила, що найближчим часом адвокат брата планує зв'язатися зі слідчим, щоб з'ясувати, в чому суть претензій до нього Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури.

Як повідомлялося, Заліщук заперечує проведення обшуків у свого батька Петра Заліщука у справі про зловживання колишнього керівництва банку "Капітал".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram