ГоловнаПолітика

Законопроект про скасування недоторканності з 2020 року має більше шансів, - Алексєєв

Депутат пропонує ввести нульове декларування.

Законопроект про скасування недоторканності з 2020 року має більше шансів, - Алексєєв
Фото: Сергей Нужненко

Депутатської недоторканності як такої вже не існує. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив депутат фракції БПП Сергій Алєксєєв.

"Фактично депутатської недоторканності як такої вже не існує... Навіть якщо депутат сьогодні порушить правила дорожнього руху, він не зізнається в тому, хто він. Краще тихо заплатить штраф і буде щасливий, що ця інформація не потрапила в ЗМІ. Сьогодні правоохоронці за будь-якої можливості намагаються впіймати депутатів на порушенні законодавства. Як бачимо, якщо достатньо доказів, зал парламенту голосує за зняття недоторканності з того чи іншого депутата", - заявив він.

На думку депутата, більше шансів на ухвалення має президентський законопроект. "Думаю, більше шансів у залі парламенту має законопроект про зняття недоторканності з наступного скликання", - додав Алексєєв.

"Озвучу свою позицію з цього приводу. З уведенням електронного декларування майна депутати повинні декларувати всю свою власність. Однак її походження для багатьох пояснити важко або взагалі неможливо. З огляду на те, що з початку незалежності України доволі поширеним явищем було отримання заробітної плати в конвертах, то навіть пересічній людині, як правило, важко пояснити походження своїх доходів. Депутати - такі самі люди. Не кажу, що всі чесні, але всі мають бути рівними перед законом... Таку ситуацію можна врегулювати шляхом уведення нульового декларування (декларується все майно без пояснення джерел походження власності - LB.ua), а тоді спокійно можна знімати депутатську недоторканність", - вважає депутат.

Нагадаємо, 17 жовтня президент Петро Порошенко вніс у Верховну Раду законопроект про внесення змін у Конституцію в частині депутатської недоторканності. Президент пропонує, щоб відповідний закон у разі ухвалення набув чинності з 1 січня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram