ГоловнаПолітика

Прокуратура порушила справу через захоплення частини військового аеродрому в Одесі

Під підозрою караул і керівництво військової частини.

Прокуратура порушила справу через захоплення частини військового аеродрому в Одесі
Фото: facebook.com/kpszsu

Військова прокуратура почала розслідувати встановлення паркану підприємцем на території військової частини в Одесі.

"29 жовтня на території військового містечка №10 в Одесі, на базі якого розташована військова частина А3571 (діючий військовий аеродром "Шкільний") приватні підприємці із залученням будівельників встановили тимчасову огорожу в межах території військового містечка", - сказано в повідомленні Військової прокуратури Південного регіону.

Слідча група, яка виїхала на місце інциденту, застала там поліцейських, яких викликали приватні підприємці. Вони посилалися на те, що в них є дозвільні документи.

"За результатами проведеного виїзду і проведених слідчих дій військовою прокуратурою Одеського гарнізону до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 418 КК України (порушення статутних правил вартової служби, вчинене в умовах особливого періоду) і невідкладно розпочато проведення досудового розслідування", - сказано в повідомленні.

Під час проведення слідчих дій встановлено факт перенесення металевого паркану на території військового містечка. Також встановлено, що представниками органів військового управління за цим фактом будь-яких позовних вимог про оскарження дозвільної документації в суд не заявлено.

Військова прокуратура має намір дати правову оцінку діям військовослужбовців військової частини зі складу варти і командуванню, а також діям представників приватних підприємців, які встановили тимчасову металеву огорожу.

Нагадаємо, начальник прес-центру командування Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило 29 жовтня заявив про рейдерську атаку на об'єкт Міноборони в Одесі. Поліція у відповідь повідомила, що будівельні роботи "відбуваються на прилеглій до військової частини території" і в забудовника є всі необхідні документи та дозволи.

На аеродромі "Шкільний" в Одесі зберігаються літаки і вертольоти, що вийшли з експлуатації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram