ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" і "ЛНР" не місце в процесі мирного врегулювання на Донбасі, - Волкер

Спецпредставник США по Україні висловив надію, що РФ "зробить стратегічні зміни в своїй поведінці".

"ДНР" і "ЛНР" не місце в процесі мирного врегулювання на Донбасі, - Волкер
Курт Волкер
Фото: youtube.com

Спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що представникам терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР" не місце в переговорному процесі щодо врегулювання ситуації на сході України.

Про це він заявив в інтерв'ю Нromadske.ua, відповідаючи на запитання, яка їхня роль у переговорах у Мінську.

"Думаю, щодо цього питання вирішено: Мінські угоди - між Росією, Україною і ОБСЄ. Ідея - відновити контроль України над цими територіями, провести там вибори. Тому так званим "республікам" тут не місце", - сказав Волкер.

Він також висловив надію, що Росія, яка контролює лідерів ОРДЛО, "зробить стратегічні зміни в своїй поведінці".

"Я вже говорив, що це питання політичної волі... Якщо люди не роблять якихось речей, отже, вони просто не хочуть їх робити. Ми сподіваємося на те, що активне залучення США в більш широкий процес і розмова з Росією безпосередньо, чітке посилання на те, що санкції не знімуть, а відносини між РФ і США не поліпшаться, поки ці питання не буде вирішено, змінять ситуацію", - наголосив Волкер.

"Ми також сподіваємося, що Росія зробить стратегічні зміни в своїй поведінці. Якщо це станеться, якщо вона скаже: добре, ми готові рухатися, - ці речі зміняться", - додав він.

Нагадаємо, під час зустрічі з президентом Петром Порошенком Волкер обговорив питання звільнення заручників, а також високо оцінив закон про реінтеграцію Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram