ГоловнаСуспільствоПодії

Убивство Окуєвої поліція кваліфікувала як замовне (оновлено)

На місці події повторно працює слідчо-оперативна група.

Убивство Окуєвої поліція кваліфікувала як замовне (оновлено)
Фото: inforesist.org

За фактом убивства Аміни Окуєвої правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст.115 Кримінального кодексу - умисне вбивство, яке розцінюється як замовне.

Про це повідомив представник ГУ НП у Київській області Микола Жукович в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Зараз можу сказати, що вже відкрито кримінальне провадження та зареєстровано в ЄРДР за ст. 115, умисне вбивство, пункт 11 розцінюється як замовне вбивство. Триває робота слідчо-оперативної групи, оперативники опитують можливих свідків", - сказав він.

За словами Жуковича, на місці події повторно, за денного світла, розпочали роботу слідчо-оперативна група й експерти. В області триває реалізація плану "Сирена".

Він також додав, що стан здоров'я Адама Осмаєва задовільний.

Дорогу, де сталося вбивство, перекрито.

Оновлення. У мережі з'явилося фото розстріляного автомобіля. Знімок опублікував у Фейсбуці користувач Ротан Кримський.

"Стрілянина велася справа. Аміна прийняла на себе шість куль з АК", - написав він.

Фото: facebook/Ротан Кримський

Нагадаємо, в понеділок, 30 жовтня, близько 20:00 невідомі особи з кущів на автодорозі поблизу залізничної станції Глеваха Васильківського району розстріляли автомобіль, у якому їхали Аміна Окуєва і її чоловік Адам Осмаєв. Жінка отримала смертельні поранення в голову, а чоловіка було поранено в ногу.

Голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що правову кваліфікацію вбивства Окуєвої даватиме слідча група, але він не виключає, що це визнають як теракт.

1 червня в Осмаєва стріляв найманий убивця на вулиці Кирилівській у Києві. Він отримав поранення. Злочинця тоді нейтралізувала Окуєва. В інтерв'ю LB.ua вона потім розповіла, що ФСБ і "кадировці" постійно намагаються ліквідувати її чоловіка.

2013 року Осмаєв був підозрюваним в організації теракту на президента РФ Володимира Путіна.

Аміна Окуєва, уродженка Одеси, воювала на Донбасі проти підтримуваних Росією бойовиків. Брала участь у створенні батальйону імені Джохара Дудаєва, яким командує її чоловік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram