ГоловнаПолітика

"Народний фронт" пов'язав затримання сина Авакова з боротьбою за владу

Партія вважає, що НАБУ є політично вмотивованою.

"Народний фронт" пов'язав затримання сина Авакова з боротьбою за владу
Фото: nfront.org.ua

Партія "Народний фронт", одним з лідерів якої є Арсен Аваков, вважає "політичним шоу" затримання сина міністра внутрішніх справ Олександра і вважає, що це не має нічого спільного ні з боротьбою з корупцією, ні з правом.

"Це справа припадала пилом два з половиною роки на полицях НАБУ і САП ... Чому саме після того, як МВС та персонально міністр Аваков не допустив силового розгону наметового містечка під ВР, зайняв окрему і незалежну позицію серед інших правоохоронних органів, виконав конституційні функції з перевірки підстав надання громадянства, в тому числі і так званим протестуючим, і є одним з ключових балансів в системі правоохоронної діяльності країни і зразком у реформуванні Національної поліції, яка має найвищий рівень довіри громадян України, члену його родини пред'являються застарілі і політично мотивовані звинувачення?"- сказано в заяві партії.

"Народний фронт" розцінює це як політичний тиск на міністра персонально і Національну поліцію загалом, а також на саму партію.

"Все це лягає в русло вже десятки безпідставних звинувачень виключно стосовно до однієї партії і її членів. Так звана антикорупційна боротьба перетворилася в боротьбу за владу, боротьбу за проведення дострокових виборів, в боротьбу за формування політичних проектів під егідою антикорупційних органів. Чи не для цього були створені НАБУ, САП і інші антикорупційні органи, на які держава витрачає колосальні кошти", - додали в НФ.

Фракція партії однозначно виступає за створення Антикорупційного суду, йдеться в заяві.

"Ми звертаємося особисто до заступника генпрокурора, голови Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, директора НАБУ Артема Ситника, до послів країн Великої сімки, з якими ми спільно створювали ці антикорупційні органи, щоб раз і назавжди поставити крапку в політичній мотивації діяльності антикорупційних органів, - відзначили в "Народному фронті" і додали, що перший директор Антикорупційного бюро Польщі поніс кримінальну відповідальність у зв'язку з політизацією цього органу.

"Якщо є склад злочину - йдіть до суду і доведіть його. Якщо є політична мотивація - звільняйтеся з роботи і стаєте членами політичних партій, що зараз відбувається", - зробили висновок в партії.

Нагадаємо, у вівторок детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати державних коштів при закупівлі МВС рюкзаків провели обшуки і затримали трьох осіб - сина Авакова Олександра, його бізнес-партнера Володимира Литвина і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram