ГоловнаПолітика

Україна посилить контроль на кордоні з РФ у зв'язку з вбивством Окуєвої

Доручено посилити антитерористичний і контррозвідувальний режим.

Україна посилить контроль на кордоні з РФ у зв'язку з вбивством Окуєвої
Фото: СНБО

СБУ, Нацполіції і Держприкордонслужбі доручено посилити антитерористичний і контррозвідувальний режим, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Таке рішення прийнято у зв'язку з терактами, диверсіями, зухвалими вбивствами і провокуванням масових заворушень, повідомляється на сайті РНБО. Турчинов заявив, що ці події пов'язані з початком реалізації спецслужбами Російської Федерації активної фази "плану з дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в державі".

За його словами, теракти спрямовані на нагнітання страху, відчаю і невпевненості населення в здатності державних інститутів забезпечити правопорядок і спокій в суспільстві.

"З урахуванням цих реальних загроз СБУ, Нацполіції і Держприкордонслужбі України доручено посилити антитерористичний і контррозвідувальний режим, прикордонний контроль та охорону державного кордону з Російською Федерацією, вжити заходів щодо активізації дій з вилучення з обігу незареєстрованої зброї, ефективної протидії збройній злочинності, контрабанді засобів ураження, боєприпасів, вибухових речовин та їх незаконного обігу", - йдеться в повідомленні.

"Допомогу в реалізації цих заходів будуть надавати всі силові структури України, а також, я сподіваюся, ветерани АТО і всі небайдужі громадяни країни", - підсумував Турчинов.

Нагадаємо, в понеділок, 30 жовтня, близько 20:00 невідомі особи з кущів на автодорозі поблизу залізничної станції Глеваха Васильківського району обстріляли автомобіль, в якому їхали Аміна Окуєва і її чоловік Адам Осмаєв. Жінка отримала смертельні поранення в голову, а чоловіка поранено в ногу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram