ГоловнаПолітика

У справі про рюкзаки МВС проходять нові обшуки

НАБУ прийшло до низки посадових осіб Національної поліції.

У справі про рюкзаки МВС проходять нові обшуки
Образец рюкзаков, закупка которых стала причиной возбуждения дела
Фото: mvs.gov.ua

Детективи НАБУ і прокурори САП проводять слідчі дії (обшуки) за місцем реєстрації та проживання низки посадових осіб Національної поліції в рамках розслідування так званої справи рюкзаків.

"Мова про осіб, які за посадою контролюють процеси матеріально-технічного забезпечення і логістики структурних підрозділів Міністерства внутрішніх справ України. Обшуки проводяться в Києві та Київській області. Ці, а також інші розшукові слідчі дії проводяться з метою з'ясування обставин, викритих раніше детективами НАБУ під час розслідування, і пов'язані з підробкою складських документів про доставлені рюкзаки. Зокрема, низка з них були перероблені "зворотною датою", акти прийому здійснювалися без фактичної доставки товару, який доставляли пізніше, тощо. Викриті факти долучені до матеріалів слідства", - повідомляють у фейсбуці НАБУ.

Нагадаємо, у вівторок детективи НАБУ в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати 14 млн гривень бюджетних коштів при закупівлі МВС рюкзаків провели обшуки і затримали трьох осіб - сина голови МВС Арсена Авакова Олександра, його бізнес-партнера Володимира Литвина та колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram