ГоловнаПолітика

Матіос заявив про стеження "ДНР" і "ЛНР" за 1600 людьми в Україні

За словами головного військового прокурора, готувався замах на В'ячеслава Аброськіна.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос стверджує, що Росія разом з "ДНР" і "ЛНР" стежили за 1600 правоохоронцями і державними діячами України, а на заступника голови Нацполіції В'ячеслава Аброськіна готували замах.

"Суб'єктами інтересу спецслужб сусідньої країни, а також центру спеціальних операцій "ДНР/ЛНР" були 1600 правоохоронців і державних діячів України, у тому числі вище керівництво держави. Лише завдяки технічним можливостям, які точно не у військторзі прикупили, "ДНР" і "ЛНР" змогли відслідковувати в режимі реального часу місцеперебування і пересування такої значної кількості людей. Ба більше, суб'єктом замаху на вбивство перед підривом полковника Шаповала мав стати - його врятувало Боже провидіння і відрядження за межі України - нинішній перший заступник голови Нацполіції Аброськін. Він пройшов за міліметр від вибуху. Група працювала і по ньому, і по Шаповалу", - сказав Матіос на брифінгу.

Нагадаємо, вчора в Одесі затримали підозрювану в убивстві заступника начальника контррозвідки СБУ в Донецькій області Олександра Хараберюша.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram