ГоловнаПолітика

Гройсман: мені не потрібна інша Конституція

"Мені потрібна стабільна більшість в українському парламенті".

Гройсман: мені не потрібна інша Конституція
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який ще в квітні скаржився на дуалізм у владі і не виключав конституційної реформи, тепер стверджує, що вона йому не потрібна.

Про це він сказав на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

"Мені не потрібна інша Конституція. Мені потрібна стабільна більшість в українському парламенті. І тоді з кожним місяцем, з кожним півріччям, кожним роком українці будуть прокидатися в прогнозованій країні з перехідною економікою та верховенством права. Двісті двадцять шість [депутатів] сьогодні - і успіх буде невідворотним", - сказав Гройсман.

Зараз коаліція у Верховній Раді має конституційну більшість з перевагою в одного-двох депутатів, але оскільки стовідсоткового відвідування ніколи не буває, ухвалення законопроектів неможливе без інших фракцій та депутатських груп.

Нагадаємо, навесні 2017 року з'явилася інформація, що Адміністрація президента розглядає проведення конституційної реформи для перерозподілу повноважень від Президента до парламенту та усунення дуалізму влади. Така реформа, за задумом, повинна була стати запорукою перемоги Петра Порошенка на виборах у травні 2019 року.

Проте вже восени Порошенко заявив, що не бачить можливості провести кардинальну реформу з перерозподілом повноважень між президентом, парламентом та урядом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram