ГоловнаПолітика

Порошенко підписав указ про соціальний захист дітей загиблих журналістів

Дітям загиблих журналістів призначатимуть президентські стипендії. 

Порошенко підписав указ про соціальний захист дітей загиблих журналістів
Петр Порошенко
Фото: Пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про додаткові заходи щодо соціального захисту дітей журналістів, які загинули (померли) або яким встановлено інвалідність у зв'язку з виконанням професійних обов'язків".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з указом в Україні будуть створені додаткові правові підстави для призначення стипендій президента України дітям журналістів, які під час виконання професійних обов'язків загинули або померли, зокрема в районі проведення антитерористичної операції.

Глава держави доручив Кабінету Міністрів підготувати та подати в установленому порядку на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо визнання дітей журналістів, які загинули або яким встановлено інвалідність I групи у зв'язку з виконанням професійних обов'язків, дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Зазначається, що 2015 року президент ухвалив рішення про збільшення розмірів цих стипендій до 1,5 прожиткового мінімуму на одну особу.

Нагадаємо, 15 серпня Президент Петро Порошенко призначив стипендії дітям загиблих під час виконання службових обов'язків журналістів: Валерії Кравчук (дочці журналіста Сергія Ніколаєва), Кірі Лабуткіній (дочці журналіста Дмитра Лабуткіна) і Максиму Веремію (синові журналіста В'ячеслава Веремія).  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram