ГоловнаПолітика

Вдова Єремеєва: Після смерті Ігоря ми побачили справжнє обличчя його бізнес-партнерів

Сергій Лагур і Степан Івахів залишили сім'ю трагічно загиблого нардепа без засобів до існування. 

Вдова Єремеєва: Після смерті Ігоря ми побачили справжнє обличчя його бізнес-партнерів
Фото: zn.ua

Співвласники групи компаній "Континіум", бізнесмен Сергій Лагур і народний депутат Степан Івахів, не допускають спадкоємців трагічно загиблого народного депутата Ігоря Єремеєва ні до управління бізнесом, ні до прибутку, який він генерує. І таким чином, залишили сім'ю без засобів до існування.

Про це в інтерв'ю виданню Дзеркало тижня заявила дружина загиблого Тетяна Єремеєва.

"Мій покійний чоловік Ігор Єремеєв був успішним бізнесменом і одним зі співвласників фінансово-промислової групи компаній "Континіум", яка координує велику кількість бізнес-проектів як в Україні, так і за кордоном... Згідно із законом, діти мого чоловіка, його мама і я маємо право успадкування першої черги на його частку в активах цієї групи, - зазначає Тетяна. - Ігор не залишив після себе заповіту. Тому відповідно до норм чинного законодавства України, як я вже сказала, законними спадкоємцями стали ми з дітьми і мама мого покійного чоловіка".

При цьому, за словами Єремеєва, вони виконали всі необхідні дії, спрямовані на прийняття спадщини.

"Але нам вдалося оформити права лише на деякі об'єкти майна, які належали моєму чоловікові на момент його смерті. Водночас ми не можемо говорити про отримання доступу до володіння та управління корпоративними правами, тобто до управління бізнесом", - зазначає вдова Єремеєва.

На сьогодні, за словами Тетяни, у реєстрах можна побачити інформацію про те, що діти Ігоря і Тетяни Єремеєва - Роман і Софія - є кінцевими бенефіціарними власниками низки компаній, що входять до групи "Континіум".

"Але бенефіціарний власник не має прямого доступу до управління компанією. За визначенням, бенефіціарний власник - це особа, яка прямо чи опосередковано володіє юридичною особою або має суттєвий вплив на ухвалення нею рішень, а також отримує фінансовий дохід від діяльності цієї юридичної особи. Водночас, ані я, ані наші з Ігорем діти не маємо можливості будь-яким чином впливати на діяльність цих компаній і, вже понад те, не отримуємо від діяльності групи "Континіум" жодного доходу"- зазначає Тетяна.

За її словами, "все управління зосереджено в руках колишніх бізнес-партнерів чоловіка".

"На жаль, після смерті Ігоря ми побачили справжнє обличчя його так званих бізнес-партнерів. Від самого початку ми зіткнулися з, м'яко кажучи, не зовсім порядними діями з їхнього боку", - розповідає Тетяна Єремеєва.

Зокрема, за інформацією Тетяни, партнери чоловіка "скориставшися певною безпорадністю його 85-річної мами й нерозумінням нею ситуації, що склалася, відкрили спадкову справу у свого, можна сказати, "підконтрольного" нотаріуса, яка була і є довіреною особою і обслуговувала інтереси групи компаній "Континіум".

"Для цього, використовуючи людей, які безпосередньо працювали з Ігорем і були вхожі в нашу сім'ю, вони привезли маму Ігоря до Києва і, не повідомляючи мене й дітей, запропонували їй написати заяву про відкриття спадкової справи у свого нотаріуса. Таким чином їм удалося роздобути фактично повний контроль за станом спадкової справи. З боку цього нотаріуса ми постійно відчуваємо певну протидію в реалізації наших законних прав - то документи видаються з помилками, то нам взагалі відмовляють у видачі документів", - розповідає вдова Єремеєва.

"Їм навіть вдалося заволодіти документами і вмістом сейфа, що були за місцем проживання Ігоря в Києві, яке він використовував, приїжджаючи туди на роботу. Зробили вони це через співробітників компанії, яких у будинку знали. Зрозуміло, що в доступі до документів, які Ігор зберігав у головному офісі компанії, нам було також відмовлено. На жаль, у цьому питанні ми можемо розраховувати тільки на себе, оскільки з боку колишніх партнерів чоловіка по бізнесу ми бачимо лише потужну протидію. Співробітники компанії, яким Ігор довіряв настільки, що вони були вхожі в нашу сім'ю, як всякі люди, бояться за свою роботу і чітко виконують вказівки нових "босів" (колишніх бізнес-партнерів чоловіка), відмовляючись від спілкування з нами", - зазначає Тетяна.

За її словами, деякі з довірених осіб через різні причини за життя Ігоря були номінальними власниками його майна.

"Забувши про свої зобов'язання і зрадивши пам'ять людини, яка їм довіряла, ці люди продовжують необгрунтовано володіти тим, що по праву належить мені й дітям Ігоря", - зазначила вона.

Народний депутат України VII і VIII скликань Ігор Єремеєв 26 липня 2015 року дістав серйозну травму голови внаслідок падіння з коня під час кінної прогулянки, впав у кому і був госпіталізований до реанімації Київського інституту нейрохірургії. Пізніше його відправили на лікування до однієї зі швейцарських клінік у Цюріху. Помер 12 серпня 2015 року.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram