ГоловнаПолітика

Поправки до Конституції про статус Криму розроблять до кінця вересня, - Чубаров

"Немає сумнівів, що Росія піде з Криму". 

Поправки до Конституції про статус Криму розроблять до кінця вересня, - Чубаров
Фото: EPA/UPG

Конституційна комісія має подати напрацювання пропозицій змін і доповнень до Основного закону щодо статусу Автономної Республіки Крим до кінця вересня.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє власний кореспондент Укрінформ.

"Немає сумнівів, що Росія піде з Криму. І тут головне: що ми пропонуємо тим людям - а їх понад 2 мільйони, які живуть у Криму? Сьогодні працює Конституційна комісія щодо статусу АР Крим. Наприкінці вересня ми маємо вже надати напрацьовані пропозиції Президенту і сподіваюся він їх внесе на розгляд Верховної Ради України. Ми плідно працюємо і, думаю, ми встигаємо", - сказав він.

За словами Чубарова, комісія має запропонувати "таку формулу розвитку Криму в складі Української держави, яка б віталася й українським суспільством, і нашими партнерами".

"У цій формулі ми враховуємо абсолютне право кримськотатарського народу як корінного народу Криму на самовизначення на своїй землі. І при цьому ми максимально взаємопов'язуємо права й обов'язки всіх етнічних спільнот, включаючи кримських татар, що живуть у Криму", - додав він.

Нагадаємо, у вересні минулого року Верховна Рада затвердила рекомендації Президенту, згідно з якими в Конституції України повинна з'явитися Кримськотатарська Автономна Республіка замість Автономної Республіки Крим.

Конституційна комісія створила робочу групу щодо статусу Криму в травні поточного року.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram