ГоловнаПолітика

Гройсман заявив, що влада нічого не збирається робити з Саакашвілі

"Мені з такими людьми не по дорозі", - додав прем'єр.

Гройсман заявив, що влада нічого не збирається робити з Саакашвілі
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман стверджує, що влада нічого не збирається робити, щоб нейтралізувати Михайла Саакашвілі.

Про це він сказав на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

"Нічого [не збираємося]. Я не знаю, що потрібно робити в таких випадках. Я розумію, як будувати дороги, як інвестувати в розвиток національної економіки, як створювати умови для нашої енергетичної незалежності, як готувати країну до суворих зим, як робити пенсійну реформу... В цьому я розбираюся. А що робити з популістами, нехай розбирається українське суспільство", - заявив Гройсман.

Прем'єр-міністр визнав, що Саакашвілі зараз де-юре нелегальний мігрант. "Але я ще раз підкреслюю, що ми нічого не збираємося робити спеціального, що присвячене одній особі", - сказав Гройсман.

Водночас він досить різко розкритикував діяльність Саакашвілі. На його думку, йому не вдалося показати себе з кращого боку на державній службі. "Я не побачив якихось фундаментальних успіхів в роботі Михайла, коли він був головою адміністрації в Одеській області. Я багато в чому йому допомагав, але у мене є певне розчарування його "успіхами", - заявив він.

На думку Гройсмана, зараз Саакашвілі взагалі вдарився в "шалений популізм". "Як тільки ми підходимо до того, що у нас починає щось виходити - відроджувати економіку, модернізувати інфраструктуру, відбудовувати інституції, робити якісь речі - завжди українські популісти використовують будь-який момент, щоб ввести країну в хаос. Мені з такими людьми не по дорозі", - поскаржився Гройсман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram