ГоловнаСвіт

Проти українців у Росії все частіше фабрикують звинувачення в наркоторгівлі, - МЗС

Проти українців у Росії все частіше фабрикують звинувачення в наркоторгівлі, - МЗС
Фото: korrespondent.net

Міністерство закордонних справ констатує зростання кількості безпідставно затриманих і заарештованих у Росії українців за сфабрикованими звинуваченнями в розповсюдженні наркотичних речовин.

Про це йдеться в повідомленні департаменту консульської служби МЗС на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Згідно з повідомленням, 9 серпня в департаменті консульської служби відбулася міжвідомча нарада за участю представників причетних міністерств і відомств України, правозахисників і представників міжнародної організації з міграції, а також матерів громадян України, які перебувають на території Росії і яких притягують до кримінальної відповідальності за сфабрикованими звинуваченнями в розповсюдженні наркотичних речовин.

"Учасники констатували, що на сьогодні ситуація із затриманням на території Російської Федерації громадян України набула особливого загострення. Спостерігається вкрай негативна тенденція зростання кількості безпідставно затриманих і заарештованих українців, які стають заручниками обманних і шахрайських дій окремих посередницьких структур, які діють і на території України, і в Росії", - свідчить повідомлення.

За результатами аналізу наявних матеріалів і відомостей було досягнуто домовленості про посилення взаємодії та активізацію інформаційно-роз'яснювальної роботи превентивного характеру з метою запобігання надалі випадкам незаконного затримання й арештів громадян України в Росії за звинуваченням у наркоторгівлі.

Нагадаємо, напередодні Генпрокуратура РФ попросила пробачення в засудженого в Росії українця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram