ГоловнаСвіт

Генпрокуратура РФ попросила пробачення в засудженого в Росії українця

Російський суд припинив кримінальне переслідування українця "на підставах реабілітації"

Генпрокуратура РФ попросила пробачення в засудженого в Росії українця

На адресу українця Сергія Литвинова, засудженого в Росії за розбій на південному сході України, надійшов лист за підписом помічника генпрокурора РФ з офіційними вибаченнями.

Про це повідомив адвокат Литвинова Віктор Паршуткін, інформує "Интерфакс".

У Ростовському обласному суді розглядається скарга адвокатів Литвинова на вирок за розбій.

Адвокат пояснив, що прокуратура просить вибачення за переслідування Литвинова за статтями "Вбивство" і "Застосування заборонених засобів і методів ведення війни".

У квітні 2016 року Тарасівський районний суд Ростовської області засудив Литвинова до восьми років і шести місяців колонії суворого режиму у справі про розбій на південному сході України.

За версією російського слідства, влітку 2014 року в одному з населених пунктів Луганської області Литвинов разом із двома представниками силових структур України нібито скоїв розбійний напад на громадянина Росії. При цьому було викрадено два автомобілі, що належали потерпілому, а його самого побили.Також стверджувалося, що Литвинов входив до складу українського батальйону "Дніпро". У складі батальйону, за версією російського слідства, Литвинов нібито брав участь у вбивстві кількох мирних жителів на території Станично-Луганського району України та застосуванні в збройному конфлікті заборонених засобів і методів ведення війни. Однак ці факти не підтвердилися.Литвинова затримали восени 2014 року в Ростовській області, незабаром етапували до Москви. У Києві стверджує, що такого бійця в батальйоні "Дніпро" не було.

У грудні 2015 року Паршуткін повідомив, що отримав у Слідчому комітеті Росії постанову про припинення кримінального переслідування Литвинова за звинуваченням у масових вбивствах і зґвалтуваннях у складі батальйону "Дніпро".

"У зв'язку з непричетністю до згаданих злочинів йому надано право на відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного та необґрунтованого обвинувачення", - повідомив адвокат.

Як повідомлялося раніше, ЄС вніс двох росіян до списку за зв'язки з терористами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram