ГоловнаСвіт

Наркобарону "Ель Чапо" пом'якшили умови утримання у в'язниці

На відвідування наркобарона родичами і адвокатами, як і раніше, відводиться по одній годині на тиждень

Наркобарону "Ель Чапо" пом'якшили умови утримання у в'язниці
Хоакин Гусман
Фото: EPA/UPG

Мексиканському наркобарону Хоакіну "Ель Чапо" (Коротуну) Гусману пом'якшили умови утримання у в'язниці Сеферес №9, де він перебуває в очікуванні екстрадиції в США.

Про це повідомляє Fox News Latino з посиланням на адвоката "Коротуна" Хосе Рефухіо Родрігеса.

За словами адвоката, тепер Гусману дозволено гуляти по півгодини на день (раніше він виходив на свіже повітря тричі на тиждень), а також їсти разом з іншими ув'язненими, а не в одиночній камері площею близько восьми квадратних метрів.

Решта умов тримання під вартою залишилися без змін: на відвідини родичами і адвокатами відводиться по одній годині на тиждень. Крім того, він, як і раніше, може дивитися телевізор тільки годину в день.

Родрігес зазначив, що фізичний стан 59-річного Коротуна покращився, однак він почав лисіти.

Хоакін Гусман втік з в'язниці суворого режиму Альтиплано в липні 2015 року. Для його звільнення прорили тунель довжиною 1,5 кілометра на десятиметровій глибині. Мексиканця спіймали у січні 2016 року.

Наприкінці травня МЗС Мексики схвалило видачу Гусмана в США, де влада штатів Каліфорнія і Техас висуне йому обвинувачення у незаконному обізі наркотиків, відмиванні грошей та вбивстві. США у відповідь гарантували, що йому не загрожуватиме страта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram