ГоловнаСвіт

У Мексиці вбито третього мера за два тижні

З 2003 року були вбито діючих 40 і 32 колишніх градоначальників.

У Мексиці вбито третього мера за два тижні
Фото: miroland.com

У штаті Пуебла, Мексика, застрелили мера міста Хуехуетлана ель Гранде. Це вже третій мер, якого вбили в країні за останні два тижні, повідомляє ВВС.

Хосе Сантос Марія Завала був знайдений мертвим у своєму автомобілі. Його секретаря, яка їхала в тій самій машині, на місці злочину на момент прибуття поліції не було. Її місце перебування наразі невідоме. Не називають поки що і мотиву нападу.

Минулого року Завалу побили, пограбували і тримали заручником у власному будинку місцеві бандити.

У липні від рук злочинців загинули два мери мексиканських міст, один з яких неодноразово звертався до центральної влади з проханням про захист після погроз від членів мафії.

Згідно з даними Асоціації мерів Мексики, з 2003 року було вбито 40 градоначальників, семеро осіб тільки-но обраних, але які не встигли вступити на посаду мера, і 32 колишніх керівників міста.

У січні цього року мера міста Теміско в штаті Морелос застрелили на очах у її сім'ї менш ніж через добу після того, як вона приступила до своїх обов'язків.

Нагадаємо, наприкінці липня в Мексиці було вбито племінника дружини голови картелю "Синалоа" наркобарона Хоакіна "Ель Чапо" (Коротун) Гусмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram