ГоловнаСвіт

У МВС Росії заявили про затримання 47 українців у справі про міжнародний наркосиндикат

У відомстві стверджують, що вербувальні пункти синдикату нібито були в Києві.

У МВС Росії заявили про затримання 47 українців у справі про міжнародний наркосиндикат
Фото: ru-newz.ru

Офіційний представник Міністерства внутрішніх справ Росії Ірина Вовк повідомила про затримання 67 учасників наркоугруповання, 47 з яких нібито є громадянами України.

Про це пишуть РИА Новости. "Затримано 67 учасників наркоугруповання, 47 з яких є громадянами України", - сказала Вовк.

За її словами, організація мала чітко вибудувану схему незаконного обороту наркотиків - від виробництва до продажу.

При цьому вербувальні пункти синдикату були в Києві, а в українських ЗМІ нібито розміщувалися оголошення з пропозиціями про прийом "на високооплачувану роботу".

"З кандидатами проводилася співбесіда з використанням поліграфа, вони проходили навчання на короткотермінових курсах, на яких їм пояснювалися правила ведення електронного листування, використання платіжних систем, перевезення та упакування наркотиків, а також способи організації схованок", - заявила представник МВС РФ.

У російському відомстві стверджують, що наркосиндикат діяв на території 14 регіонів Росії. Повідомляється, що під час обшуків було вилучено більш як чотири тонни синтетичних наркотичних засобів, три з половиною тонни прекурсорів, 250 одиниць лабораторного обладнання, дев'ять автомашин, а також понад 2 млн рублів і 18 підроблених російських паспортів.

Нагадаємо, в минулому році в київському метро виявили рекламу роботи в російській хімлабораторії з виробництва наркотиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram