ГоловнаСвіт

У Франції затримали 4 підозрюваних у підготовці теракту

Виявити групу ймовірних терористів вдалося завдяки їхній активності в соцмережах.

У Франції затримали 4 підозрюваних у підготовці теракту
Французская полиция (Архив)
Фото: EPA/UPG

У Франції затримали чотирьох осіб, включаючи 16-річну дівчину, яких підозрюють у підготовці теракту.

Про це повідомляє Аssociated Press з посиланням на офіс паризької прокуратури.

Крім того, в будинку 20-річного чоловіка в районі Монпельє було виявлено лабораторію для виробництва вибухівки: вилучено близько 70 грамів пероксиду ацетону (потужна вибухова речовина), а також інші хімічні речовини для виготовлення бомб.

Зазначають, що ще двоє затриманих - чоловіки 26 і 33 років.

Співробітник поліції, котра розмовляла на умовах анонімності, повідомила АР що один з підозрюваних, імовірно, планував теракт, але розслідування поки що не виявило конкретної мети можливого нападу.

Також у поліції відзначили, що один із затриманих раніше присягнув на вірність терористичному угрупуванню "Ісламська держава" (ІДІЛ). Також співробітники правоохоронних органів зазначили, що виявити групу ймовірних терористів вдалося завдяки їхній активності в соцмережах.

У Франції досі діє режим надзвичайного стану після терактів, здійснених у 2015-2016 рр.

Нагадаємо, 13 листопада 2015 року в Парижі відбулася серія терактів. Смертники влаштували кілька вибухів, у тому числі біля стадіону "Стад де Франс", відкрили стрілянину по відвідувачах кількох ресторанів і захопили заручників у концертному залі "Батаклан". Жертвами терактів стали 130 людей, більш ніж 350 постраждали.

14 липня 2016 року під час святкування Дня взяття Бастилії у Ніцці 31-річний виходець з Тунісу Мохамед Буель, керуючи вантажним автомобілем, в'їхав у натовп людей. Загинули 85 осіб. Відповідальність за цю атаку також взяло на себе ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram