ГоловнаСвіт

Молдова наполягатиме на виведенні російських військ із Придністров'я, - прем'єр

Молдавський прем'єр переконаний, що нинішня миротворча місія на Дністрі свій мандат давно виконала.

Молдова наполягатиме на виведенні російських військ із Придністров'я, - прем'єр
Павел Филип
Фото: http://media1.noi.md

Молдова послідовно просуватиме зусилля, спрямовані на беззастережне виведення російських військ і озброєнь зі своєї території з Придністровського регіону.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп.

"Ми будемо послідовно просувати і далі наші зусилля, спрямовані на беззастережне виведення російських військ і озброєння з території Молдови і на перетворення нинішньої миротворчої операції на Дністрі в цивільну місію з міжнародним мандатом", - зазначив голова молдавського уряду.

Філіп зауважив, що як основний аргумент Молдова наполягатиме на тому, що присутність іноземних військ на території країни суперечить конституції країни.

Не менш важливим, за його словами, є і підписана ще на саміті ОБСЄ в Стамбулі в 1999 році Угода про виведення російських військ із території Молдови.

Щодо поточної миротворчої місії на Дністрі, молдавський прем'єр переконаний, що свій мандат вона давно виконала, тому Молдова і наполягає на її трансформації в громадянську місію з міжнародним мандатом.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року Молдова та Україна почали переговори про маршрути виведення військ РФ із Придністров'я. Далі потрібно буде переконати Росію вивести своїх військових.

На цей момент російське угруповання на території Молдови має контингент у складі 1200 військових. Виводити їх Росія наразі не планує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram