ГоловнаСвіт

Організатор терактів 11 вересня звинуватив Обаму у вбивстві мусульман

Терорист назвав події 9/11 природною реакцією на "деструктивну політику США щодо ісламського світу".

Організатор терактів 11 вересня звинуватив Обаму у вбивстві мусульман
Теракты 11 сентября 2001 года

Американська газета опублікувала уривки з листа, написаного Бараку Обамі в'язнем Гуантанамо Халідом Шейхом Мохаммедом, обвинуваченим владою США в організації теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку.

У своєму листі Мохаммед звинуватив Обаму нібито в убивстві мусульман і загибелі людей у Ємені й інших країнах, пише Miami Herald.

З листа випливає, що "руки президента все ще мокрі від крові наших братів і сестер, палестинських цивільних у Газі, а також людей, які загинули від ударів США в Ємені й інших місцях". За словами Мохаммеда, теракт у Нью-Йорку 11 вересня став природною реакцією на "деструктивну політику США щодо ісламського світу".

Сам же терорист заявив, що, навіть прийнявши смерть, буде дуже щасливий, оскільки "зустріне Аллаха і пророків". "І побачу моїх кращих друзів, яких ви вбили несправедливо в усьому світі, і побачу Осаму бін Ладена", - написав він.

Як зазначає ВВС, лист датовано 2015 роком. Його не надсилали протягом декількох місяців через заборону керівництва в'язниці Гуантанамо. У вересні 2015 року адвокати Мохаммеда зажадали від судді домогтися відправлення листа Обамі, посилаючись на право кожного в'язня, якому загрожує смертна кара, звернутися до президента за помилуванням.

Лист відправили того дня, коли Обама виїжджав з Білого дому, а надійшов він - коли туди прибув Дональд Трамп.

Нагадаємо, що у вересні 2016 року Сенат США подолав вето Обами на закон про позови через теракти 11 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram