ГоловнаСвіт

Генпрокурор США закликав покінчити з "міграційним беззаконням"

8 лютого Сенат США затвердив кандидатуру Джеффа Сешнса на посаді генпрокурора.

Генпрокурор США закликав покінчити з "міграційним беззаконням"
Фото: EPA/UPG

Новий генпрокурор США Джефф Сешнс закликав покласти край ситуації з нелегальною міграцією, повідомляє ВВС.

"Ми повинні покінчити з беззаконням, яке загрожує громадській безпеці і забирає заробітки в американських трудящих", - заявив він, складаючи присягу на церемонії в Білому домі.

"Нам потрібна законна система імміграції", - сказав він. Під законною системою, уточнив Сешнс, він розуміє таку, яка служить інтересам народу Сполучених Штатів.

"Це не неправильно, це не аморально, це не соромно", - додав новий генпрокурор.

8 лютого Сенат США затвердив кандидатуру Джеффа Сешнса на посаді генпрокурора. За його призначення проголосували 52 сенатори, проти - 47. Сешнс став лише сьомим затвердженим кандидатом на керівні посади в адміністрації з 21, незважаючи на те, що з інавгурації нового президента минуло вже майже три тижні.

Сешнс, тепер уже колишній сенатор від Алабами, одним із перших підтримав кандидатуру Трампа на президентських виборах і став одним із головних радників Дональда Трампа в питаннях боротьби з нелегальною міграцією.

Він неодноразово заявляв про свою жорстку позицію щодо нелегальної міграції, і раніше йому навіть довелося заперечувати свої симпатії до Ку-клукс-клану.

Наприкінці січня Трамп звільнив в. о. генпрокурора США за критику свого указу, оскільки Саллі Йейтс відмовилася захищати антимігрантський указ у суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram