ГоловнаСвіт

На північний схід США обрушився сніговий шторм, скасовані тисячі авіарейсів

Місцева влада в декількох штатах оголосила про припинення роботи шкіл і державних установ у четвер.

На північний схід США обрушився сніговий шторм, скасовані тисячі авіарейсів
Снегопад в Нью-Йорке (Архив)
Фото: EPA/UPG

Через сніговий циклон, що обрушився на північну частину атлантичного узбережжя США і охопив територію від штату Мен до Меріленда, скасовано близько трьох тисяч авіарейсів.

Про це повідомляє USA Today. 

Відзначається, що тільки в аеропортах Нью-Йорка були зупинені понад 1,7 авіарейсів. Для боротьби з наслідками снігопаду в місто виїхали понад 2,3 тис. одиниць спеціальної техніки - розкидачів сольових сумішей і грейдерів. Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо порадив жителям користуватися виключно громадським транспортом з метою уникнення заторів на дорогах.

Губернатор штату Нью-Йорк попередив жителів про необхідність планування своїх поїздок заздалегідь і при можливості - їх уникнення.

В інших штатах подібна ситуація. Так, в Бостоні (штат Массачусетс) міська влада заявила, що готова до опадів (за прогнозами, їх випаде до 38 см). На вулиці міста виведено 600 одиниць спецтехніки.

Крім того, очікуються значні складності для пересування автомобілів по одній з головних транспортних артерій, яка проходить через всі штати уздовж узбережжя - швидкісній автостраді І-95. Під загрозою "снігових пасток" опинилися, зокрема, ділянки від Філадельфії до Нью-Йорка і далі до Бостону. Синоптики попереджають, що в окремих районах випаде до 45 см опадів.

Місцева влада в декількох штатах оголосила про припинення роботи шкіл і державних установ у четвер.

Нагадаємо, 7 лютого в чотирьох областях обмежили рух транспорту через погодні умови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram