ГоловнаСвіт

Апеляційний суд залишив чинною заборону указу Трампа про біженців

Трамп вирішив звернутися до Верховного суду.

Апеляційний суд залишив чинною заборону указу Трампа про біженців

Апеляційний суд у Сан-Франциско відмовився відновити дію указу президента США Дональда Трампа, що вводить заборону на в'їзд у країну громадян семи держав з переважно мусульманським населенням.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Білий дім уже пообіцяв оскаржити це рішення у Верховному суді. "Побачимося в суді. На кону стоїть питання національної безпеки", - написав Трамп у твіттері.

У поясненні апеляційного суду йдеться про те, що люди мають право на вільне пересування і право на захист від дискримінації. У документі також зазначено, що указ не повинен сприяти розділенню сімей.

При цьому суд вказав, що немає свідчень того, що громадяни з семи країн, в'їзд яким у США обмежив своїм указом голова Білого дому, дійсно планували теракт на території Сполучених Штатів.

Указ від 27 січня заборонив в'їзд у США громадянам Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену. Також обмеження стосуються всіх біженців за винятком окремих категорій жителів Сирії.

4 лютого федеральний суд у Сіетлі прийняв рішення призупинити дію указу, після того як позов про скасування документа подав Вашингтон, а згодом і інші штати.

Суд пояснив, що указ не матиме сили доти, доки позов не буде розглянуто. Міністерство юстиції США оскаржило це рішення в апеляційному суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram