ГоловнаСвіт

7 із 10 французьких виборців хочуть, щоб Фійон зняв кандидатуру з виборів, - опитування

74% виборців негативної думки про екс-прем'єр-міністра Франції.

7 із 10 французьких виборців хочуть, щоб Фійон зняв кандидатуру з виборів, - опитування
Фото: EPA/UPG

У Франції семеро із 10 виборців хочуть, щоб консерватор Франсуа Фійон зняв свою кандидатуру з виборів президента Франції.

Про це свідчать результати опитування компанії Odoxa для радіо France Info, передає агентство Рейтер.

Також опитування показало, що 74% респондентів негативної думки про екс-прем'єр-міністра країни, і навіть серед правих виборців 53% хочуть замінити його.

Як повідомляли напередодні, згідно з даними соціологічного опитування Ifop Fiducial, кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон, навколо якого останніми тижнями розгорівся скандал з "фіктивним працевлаштуванням" і неправомірним отриманням зарплати його дружиною, не потрапить до другого туру виборів. Опитування також показали, що в першому турі виборів переможе кандидат від ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, а в другому - представник центристів Еммануель Макрон.

Скандал навколо кандидата від правих розгорівся після того, як сатиричне видання Le Canard Enchaîné розповіло про те, що дружина кандидата Пенелопа Фійон отримала понад €800 тис., працюючи парламентським асистентом свого чоловіка і його "наступника" Марка Жуло, і близько €100 тис. - у виданні Revue des deux Mondes, що належить другові Фійона Марку Ладрейту де Лашарр'єру. При цьому в журналі стверджують, що ніколи не бачили Пенелопу Фійон у редакції. Крім того, за даними ЗМІ, у неї не було ні пропуску в Національні збори, ні спеціальної адреси електронної пошти парламентського асистента. Прокуратура почала попереднє розслідування, допитала подружжя Фійона і провела обшуки в парламенті і в Revue des deux Mondes.

Слідчі зацікавилися і виплатами Фійона на суму понад €80 тис. євро його двом дітям. Політик наполягає, що дітям платив за юридичні послуги, хоча вони не були професійними адвокатами.

Раніше в лютому Фійон попросив пробачення у французів, але з виборів не знявся.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram