ГоловнаСвіт

Голова МЗС Німеччини буде використовувати тему України в передвиборній кампанії СДПН, - думка

"Нових підходів до врегулювання ситуації на Донбасі з боку Німеччини очікувати не варто".

Голова МЗС Німеччини буде використовувати тему України в передвиборній кампанії СДПН, - думка
Игорь Соловей
Фото: Макс Требухов

Голова МЗС Німеччини Зігмар Габріель буде використовувати тему України в передвиборній компанії Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН).

Таку думку висловив, виступаючи на "5 каналі", керівник відділу "Світ" на LB.ua Ігор Соловей.

"Ініціатива зустрічі "нормандської четвірки" пов'язана з наміром нового голови МЗС Німеччини розібратися із суттю питання врегулювання на Донбасі, а в подальшому тема України буде активно використовуватися Габріелем у передвиборній кампанії СДПН", - заявив експерт.

При цьому Соловей зазначив, що нових підходів до врегулювання ситуації на Донбасі з боку Німеччини очікувати не варто, оскільки Габріель, найімовірніше, буде повторювати позиції, які були озвучені раніше, - зокрема від України вимагатимуть виконання політичних кроків.

Також експерт нагадав, що заява посла Німеччини Ернста Райхеля, який вважає можливими вибори на Донбасі за присутності російських військ, згідно із заявою МЗС Німеччини, відповідає позиції німецького уряду.

При цьому в коментарі "5 каналу" голова комітету Верховної Ради із закордонних справ Ганна Гопко заявила, що, на її думку, заява Райхеля не відповідає позиції уряду ФРН, оскільки канцлер ФРН і німецький уряд раніше неодноразово висловлювалися за виведення російських військ з Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram