ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко: Україна легко доведе, що ескалацію біля Авдіївки почали бойовики

"Наші дії мають характер вимушеної оборони".

Порошенко: Україна легко доведе, що ескалацію біля Авдіївки почали бойовики
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна може легко довести, що ескалацію біля Авдіївки почали підтримувані Росією бойовики.

Про це він сказав під час промови в Івано-Франківську.

"Наші дії, поза всяким сумнівом, мають характер вимушеної оборони, вони були ліками від агресивних нападів, які сталися в російсько-терористичних угруповань. І ми можемо це легко довести будь-кому. У нас є переговори бойовиків, перехоплені розвідкою. Це можна побачити на супутникових знімках, які є в наших партнерів по НАТО. Час і точка обстрілів зафіксовані контрбатарейними радарами, які ми отримали зі США", - заявив він.

Президент підкреслив, що політика України спрямована на постійну деескалацію, і зараз це вдається. З 29 січня на Донецькому напрямку загинули 15 українських військовослужбовців і один співробітник ДержНС. Але вже 9 лютого на фронті не було ні загиблих, ні поранених. "Щойно мені доповів начальник генерального штабу - немає і сьогодні", - сказав він.

Нагадаємо, що з 29 січня на Донбасі, особливо біля Авдіївки, почалися активні бойові дії. За кілька днів підтримувані Росією бойовики випустили по позиціях українських військових біля Авдіївки і самому місту 345 тонн боєприпасів, що відповідає восьми заповненим залізничним вагонам.

Обстріли призвели до жертв серед військових і мирних громадян.

7 лютого Верховна Рада України звернулася до парламентів іноземних держав і міжнародних організацій з проханням засудити ескалацію збройної агресії Російської Федерації проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram