ГоловнаСуспільствоВійна

Рада закликала світ засудити Росію за ескалацію на Донбасі

Генпрокуратурі доручено передати матеріали до МКС. 

Рада закликала світ засудити Росію за ескалацію на Донбасі
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада на вечірньому засіданні у вівторок, 7 лютого, звернулася до парламентів іноземних держав і міжнародних організацій із проханням засудити ескалацію збройної агресії Російської Федерації проти України

За відповідний проект №6039 за основу і в цілому проголосували 258 народних депутатів.

У зверненні йдеться про те, що Росія порушила режим припинення вогню, передбачений мінськими домовленостями, і вчинила умисний і варварський напад на Авдіївку й інфраструктурні об'єкти Донбасу. Депутати просять своїх іноземних колег ужити всіх можливих заходів, які можуть запобігти невибіркових нападів нерегулярних і регулярних збройних формувань РФ на Донбасі.

Рада також звернулася до міжнародних організацій і правозахисників із проханням розслідувати випадки порушення міжнародного гуманітарного права в ході нинішньої ескалації на Донбасі; і доручила Генеральній прокуратурі надати необхідні матеріали до Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, що з 29 січня на Донбасі, особливо біля Авдіївки, почалися активні бойові дії. За кілька днів підтримувані Росією бойовики випустили по позиціях українських військових біля Авдіївки і самому місту 345 тонн боєприпасів, що відповідає восьми заповненим залізничним вагонам.

Обстріли призвели до жертв серед військових і мирних громадян.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram