ГоловнаСуспільствоВійна

Меркель закликала Путіна вплинути на бойовиків на Донбасі для припинення вогню

"Нормандська четвірка" може знову зібратися.

Меркель закликала Путіна вплинути на бойовиків на Донбасі для припинення вогню
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Анґела Меркель у вівторок провела телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, під час якої вона попросила вплинути на бойовиків "ДНР" і "ЛНР" для припинення бойових дій. Про це пише Reuters.

"Канцлер ФРН звернулася до російського президента з тим, щоб він використовував свій вплив на сепаратистів. Канцлер Німеччини і президент РФ погодилися, що для забезпечення припинення вогню повинні бути додані нові зусилля, і попросили міністрів закордонних справ і їхніх радників залишатися в тісному контакті", - заявив прес-секретар Штеффен Зайберт.

Прес-служба Кремля, своєю чергою, повідомила, що йдеться про нарощування дипломатичних зусиль на рівні "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія). "Мається на увазі передбачити найближчим часом контакти міністрів закордонних справ і помічників лідерів у «нормандському форматі», а потім продовжити обговорення ситуації на вищому рівні", - сказано на сайті президента РФ.

Президент Росії і канцлер ФРН висловилися на користь негайного відновлення режиму припинення вогню і підтримали в цьому контексті зусилля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, повідомила російська сторона.

Нагадаємо, терористичні організації "ДНР" і "ЛНР" фінансуються і підтримуються Росією, на Донбасі присутні російські військові, але при цьому офіційна позиція Кремля полягає в тому, що це внутрішньоукраїнський конфлікт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram