ГоловнаСуспільствоОсвіта

У ВНЗ у Криму і на окупованому Донбасі відібрали ліцензії

Права вчити студентів позбувся 71 заклад.

У ВНЗ у Криму і на окупованому Донбасі відібрали ліцензії
Фото: http://novostey.com

Міністерство освіти і науки України анулювало ліцензії вищих навчальних закладів, які залишилися в Криму і на непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

У Донецькій області ліцензії позбавлено 30 державних і комунальних вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та два приватні ВНЗ І-ІV рівнів акредитації; в Луганській області - 14 державних і комунальних вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації. У Криму ліцензії анульовано Кримському державному медичному університету імені С.І. Георгієвського, Севастопольському національному університету ядерної енергії і промисловості, Керченському державному морському технологічному університету і ще 16 державним і комунальним вищим навчальним закладам І-ІV рівнів акредитації та шести приватним вузам І-ІV рівнів акредитації.

Для студентів, які здобували освіту в цих навчальних закладах у Криму після 20 лютого 2014 року і які хочуть, щоб їхня кваліфікація, результати і період навчання визнавалися в Україні, розроблено відповідний порядок атестації.

Студентам вишів із непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, які були зараховані на навчання і внесені до Єдиного державного реєстру, надається право навчання у ВНЗ України.

Протягом 2014-2016 років з Донецької, Луганської областей і Криму було перебазовано в інші регіони майже 20 вузів. Торік на базі цих та інших уповноважених вишів почали діяльність 40 освітніх центрів "Крим-Україна" і "Донбас-Україна", в які під час вступної кампанії звернулися близько 3 тис. 350 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram