ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики випустили по Авдіївці 8 вагонів боєприпасів за 5 днів, - СЦКК

Російсько-окупаційні війська 13 разів штурмували позиції ЗСУ і саме місто. 

Бойовики випустили по Авдіївці 8 вагонів боєприпасів за 5 днів, - СЦКК
Фото: Макс Левин

Протягом останніх п'яти днів бойовики випустили по позиціях українських військових  біля Авдіївки і самому місту 345 тонн боєприпасів, що відповідає восьми заповненим залізничним вагонам.

Про це розповів керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-майор Анатолій Петренко, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Протягом останніх п'яти діб російсько-окупаційні війська 13 разів здійснювали штурмові дії, спрямовані проти підрозділів Збройних сил України і мирного населення в районі Авдіївки. Понад 7 тисяч 500 боєприпасів було випущено по Авдіївці з важкого озброєння. Три доби, переважно вночі, велися обстріли житлових масивів. Загалом, 345 тонн боєприпасів, а це вісім заповнених вагонів, було випущено по позиціях сил АТО і мирних жителях Авдіївки", - сказав Петренко.

Раніше повідомлялося, що близько 17:30 суботи окупанти почали штурм позицій ЗСУ в районі Авдіївської промзони із застосуванням 152-міліметрових гармат і мінометів 120 калібру.

Від початку доби в суботу зафіксовано 35 обстрілів позицій ЗСУ бойовиками. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram