ГоловнаЕкономікаБізнес

Директор Авдіївського коксохіму назвав блокаду "самоуправством і беззаконням"

"Скажіть, кому вигідно, щоб заводи зупинялися, щоб люди втрачали роботу?"

Директор Авдіївського коксохіму назвав блокаду "самоуправством і беззаконням"
Фото: Макс Левин

Блокування залізничного сполучення на Донбасі загрожує втратою робочих місць для працівників підприємств і посилить економічну кризу в Україні. Про це заявив директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов, пише "Сегодня".

"Я скажу коротко - це самоуправство і беззаконня, що руйнує економіку. Скажіть, кому вигідно, щоб українські заводи зупинялися, щоб люди втрачали роботу? Я знаю, що таке, коли стоїть завод. Тиша до дзвону у вухах і ніякої надії на майбутнє. У тисяч людей. Я запрошую цих діячів в Авдіївку, розбирати разом з нами завали, що дісталися нам після обстрілів, нехай зроблять нарешті щось корисне. Дуже сподіваюся, що ініціатори цих подій коли-небудь зрозуміють - в ім'я майбутнього потрібно будувати, а не руйнувати", - написав він.

Також Магомедов повідомив, що Авдіївка оговтується від жаху останніх днів. "Продовжують розбирати завали, завозять будматеріали для відновлення міста", - поділився інформацією директор Авдіївського коксохімічного заводу.

Як повідомляли раніше, про початок блокади непідконтрольних українському уряду районів заявила група активістів, які назвалися ветеранами добровольчих батальйонів "Донбас" і "Айдар". Але перший командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук спростував наявність у лавах активістів справжніх "айдарівців". На його думку, це колишні контрабандисти, які намагаються повернути під свій контроль потоки нелегальних вантажів.

За словами директора енергетичних програм Центру світової економіки та міжнародних відносин НАН Валентина Землянського, в разі повного блокування вугілля з ОРДЛО, запасу міцності української енергетики вистачить не більш ніж на місяць.

Міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш заявив, що можливе блокування переміщення вантажів з вугіллям із непідконтрольних українському уряду районів Донбасу може призвести до відключення електроенергії по всій території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram