ГоловнаСуспільствоВійна

Насалик: блокада Донбасу змусить шахтарів поповнити лави "ДНР"

"Якщо ці шахтарі поповнять сили там, то це питання крові".

Насалик: блокада Донбасу змусить шахтарів поповнити лави "ДНР"
Фото: Facebook/Олег Федонюк

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик вважає, що блокада Донбасу призведе до того, що шахтарі, які працюють на непідконтрольних територіях, поповнять лави терористичної організації "ДНР".

Про це він сказав на засіданні Верховної Ради, звертаючись до депутатів.

"Питання блокади - це питання політичного рішення. Вам потрібно чітко сказати: НКТ - це територія України або не України? Вам потрібно сказати: 60 тисяч шахтарів, які там працюють, - це українці або не українці? Ми повинні зрозуміти, що повна блокада призведе до того, що шахтарі не отримають зарплати. І якщо тоді вони, позбавлені засобів до існування, візьмуть у руки зброю і виступлять проти режиму. Я перший візьму в руки автомат і приєднаюся до блокади. Але якщо ці шахтарі поповнять сили там, то це питання крові", - сказав він.

При цьому міністр вважає: якщо Верховна Рада прийме таке рішення, блокаду повинні проводити силові структури, а не цивільні особи. "Махновщини не повинно бути. Якщо ви приймете рішення повної блокади, то цю блокаду повинні проводити не добровольці, а повинна проводити СБУ, армія і інші силові структури", - сказав Насалик.

Нагадаємо, раніше Насалик заявив про загрозу віялових відключень електрики з кінця березня, якщо поставки енергетичного вугілля із зони АТО не розблокують.

З кінця січня низка ветеранів АТО за підтримки нардепів блокують дві залізничні гілки, які ведуть на окуповану територію Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram