ГоловнаСуспільствоВійна

Відповідальність за вбивство "Гіві" взяв на себе його підлеглий

Бойовика нібито покарали за боягузтво і зраду.

Відповідальність за вбивство "Гіві" взяв на себе його підлеглий
Фото: Виктор Гусейнов

Відповідальність за вбивство командира незаконного збройного формування "Сомалі" Михайла Толстих (Гіві) взяв на себе його підлеглий Ігор Мильцев (Француз).

Про це пише російське видання "Новая газета".

"Француз" сам зв'язався з кореспондентом Павлом Канигіним і повідомив, що замах на Толстих організували він і ще троє бойовиків "Сомалі". Він заявив, що "Гіві" помстилися за боягузтво і зраду під час бою під Авдіївкою наприкінці січня 2017 року.

За його словами, "Гіві" спочатку вистрілив собі в ногу, а потім із Донецька віддав наказ накрити позиції НВФ з артилерії.

"Він думав, що ніхто цього не помітить, але ми помітили. Далі його забрали чергові лікарі на госпіталь. Після цього, будучи вже в Донецьку, він віддав наказ накрити позиції з артилерії, незважаючи на те, що ми там були, він думав, що нас вже немає в живих! Просто так піти він не міг - це дезертирство, позицію кинути він не міг ніяк, це наказ "Захара" стояти до кінця! І тут він, напевно, зрозумів, що це все - кінець. Прострелив собі ногу і почав кричати. Його потягли медики, а через півтори години нас накрила своя ж артилерія", - заявив "Француз" у листуванні з журналістом.

Бойовик стверджує, що його тепер шукають бойовики терористичної організації "ДНР", якими командує Олександр Захарченко.

Нагадаємо, "Гіві" вбили 8 лютого 2017 року на базі НВФ "Сомалі" з реактивного піхотного вогнемета "Джміль".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram