ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА зобов'язала перерахувати платіжки за опалення 48 тисячам киян

Інспекція виявила типові причини формування захмарних платіжок.

КМДА зобов'язала перерахувати платіжки за опалення 48 тисячам киян
Фото: 24tv.ua

Житлово-комунальна інспекція Київміськадміністрації прийняла рішення про перерахунок платіжок за опалення, які отримали 48 тисяч київських сімей.

Про це повідомляють на сайті Київради, яка в четвер на засіданні заслухала інформацію інспекції.

До інспекції надійшло 203 звернення про надзвичайно високі нарахування за теплопостачання за останній місяць.

"У результаті перевірки було виявлено типові причини нарахування захмарних платіжок: період нарахувань більш ніж один календарний місяць; невідповідність опалювальних площ; ненадання мешканцями показів квартирних лічильників; зняття показів теплових лічильників ПАТ "Київенерго" без залучення представників будинків", - сказано в повідомленні.

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв також зазначив, що місто розробило спеціальний соціально-комунальний пакет, який допомагає зменшити вартість комунальних послуг на 50%. Це, зокрема, програма 70/30, яка включає теплосанації, заміну вікон і дверей, утеплення стін; відшкодування 30% вартості держкредитів на енергозбереження; безкоштовне встановлення квартирних лічильників соціально незахищеним громадянам; капремонт і будівництво бюветів.

На засіданні Київради мер столиці Віталій Кличко зобов'язав ПАТ "Київенерго" та ТОВ "Євро-реконструкція" надати киянам доступ до зняття показів будинкового лічильника, щоб забезпечити прозорість нарахувань за тепло в кожному будинку столиці. Він також наголосив, що "Київенерго" повинна припинити практику нарахувань за опалення більш ніж за один календарний місяць.

Нагадаємо, житлово-комунальну інспекцію для перевірки платіжок було створено три тижні тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram