ГоловнаСуспільствоВійна

Європарламент обговорить ситуацію в Авдіївці 13-16 лютого

"Конфлікт на сході України залишатиметься у фокусі уваги комітету у закордонних справах ЄП",

Європарламент обговорить ситуацію в Авдіївці 13-16 лютого
Фото: ecb.europa.eu

Європейський парламент має намір розглянути ситуацію в Авдіївці Донецької області 13-16 лютого.

Про це повідомили в прес-службі віце-прем'єр-міністра з питань євроінтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе після її зустрічі з головою комітету в закордонних справах ЄП Девідом Макалістером.

"Макалістер запевнив у тому, що конфлікт на сході України буде залишатися у фокусі уваги комітету із закордонних справ Європарламенту. За його словами, на наступному пленарному тижні Європарламент розгляне ситуацію в Авдіївці", - йдеться в повідомленні. Сторони також наголосили на важливій ролі ЄП у процесі надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом, додаткових торгових преференцій, а також продовженні політичної підтримки України в протистоянні російській агресії.

На запрошення віце-прем'єра Макалістер найближчим часом відвідає Україну.

Нагадаємо, з 29 січня на Донбасі, особливо біля Авдіївки, почалися активні бойові дії. За кілька днів підтримувані Росією бойовики випустили по позиціях українських військових поблизу Авдіївки і самому місту 345 тонн боєприпасів, що відповідає вісьмом заповненим залізничним вагонам. Обстріли призвели до жертв серед військових і мирних громадян.

7 лютого Верховна Рада звернулася до парламентів іноземних держав і міжнародних організацій із проханням засудити ескалацію збройної агресії РФ.

У п'ятницю, 10 лютого, Авдіївку відвідав міністр закордонних справ Латвії. Він наголосив, що зараз немає ніяких підстав для скасування або перегляду санкцій проти Росії, яка підтримує сепаратистів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram