ГоловнаСвіт

Російські військові в Сирії будуватимуть військову базу, - Ізраїль

Таку базу могли б використовувати бойові вертольоти і літаки, задіяні в авіаударах по позиціях ІД.

Російські військові в Сирії будуватимуть військову базу, - Ізраїль
Сирийские исламисты
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Ізраїлю Моше Яалон заявив, що російські військові недавно прибули до Сирії для допомоги уряду Асада в боротьбі проти бойовиків "Ісламської держави".

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство AP.

За словами політика, такий розвиток подій може допомогти Асаду компенсувати втрати, яких він зазнав протягом громадянської війни, що триває ось уже п'ятий рік поспіль.

Яалон зазначив, що Москва відправила до Сирії як військових радників, так і боєздатні частини, мета яких - заснувати військово-повітряну базу поблизу міста Латакія, яку могли б використовувати бойові вертольоти і літаки, задіяні в авіаударах по позиціях ІД.

"Наскільки нам відомо, на цьому етапі йдеться про обмежений контингент радників і охоронців", - додав Яалон. За його даними, до завдань обмеженого контингенту входитиме розробка оперативних планів військових операцій.

Головною метою РФ в Сирії є захист її інтересів, а саме - військово-морської бази в цій країні. Наголошується, що раніше Дамаск заперечував участь російських військових у війні в Сирії.

Нагадаємо, 31 серпня ізраїльські ЗМІ з посиланням на дипломатичні джерела зазначили, що Росія направляє на аеродром у районі сирійської столиці бойову авіацію, вертольоти, частини ППО і забезпечення з метою участі в операціях проти бойовиків "Ісламської держави" (ІД).

Громадянська війна триває в Сирії з 2011 року. За цей час загинули понад 230 тис. осіб, понад 11 млн сирійців стали біженцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram