ГоловнаЕкономікаДержава

У Києві з 10 лютого на невизначений термін закриють дві смуги на мосту Патона

Будуть відкриті три смуги на правий берег і дві смуги на лівий.

У Києві з 10 лютого на невизначений термін закриють дві смуги на мосту Патона
Фото: Информатор

У Києві з 10 лютого на невизначений термін закриють дві смуги на мосту Патона через Дніпро.

На сайті столичної мерії говориться,  що це пов'язано з обстеженням мосту фахівцями Українського інституту сталевих конструкцій імені Шимановського. Вони мають визначити залишковий ресурс споруди і скласти рекомендації щодо подальшої експлуатації мосту.

На час обстеження і в подальшому для зниження тиску на конструкції буде обмежено рух крайніми правими смугами.

"Для руху автотранспорту буде відкрито три смуги в напрямку правого берега та дві смуги в напрямку лівого берега. Крім того, рух вантажного транспорту по мосту буде заборонено", - повідомив заступник міського голови Микола Поворозник.

Він нагадав, що з 20 січня на міст перестали пускати тролейбуси завдовжки 18 метрів. На маршрути №50 та №43 тепер виходять лише короткі тролейбуси до 11 м.

Нагадаємо, що 2019 року стало відомо про те, що Інститут сталевих конструкцій імені Шимановського визнав стан мосту Патона критичним.

Міст Патона через Дніпро було здано в експлуатацію 1953 року й він був найбільшим у світі суцільнозварним мостом, у якого всі шви, включаючи й монтажні, виконані за допомогою автоматичного зварювання. Це найважливіша транспортна артерія Києва, яка з'єднує центр міста з великими лівобережними житловими масивами.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram