ГоловнаЕкономікаДержава

Експертиза, яку приховувала САП, підтверджує обґрунтованість "Роттердам+", - адвокат

САП отримала мінімум три експертні висновки.

Експертиза, яку приховувала САП, підтверджує обґрунтованість "Роттердам+", - адвокат
Фото: facebook

Експертиза щодо «Роттердам+», яку проводив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз за приписом САП, підтверджує економічну обґрунтованість формули на відсутність збитків від її дії. Про це написала адвокатка Ірина Одинець на своїй сторінці у Facebook.

«Учора блогери знайшли у файлосховищі документи, які ми як захист у справі «Роттердам+» не могли отримати від слідства. Висновки Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. З цих матеріалів видно, що прокурори САП кілька разів робили запити і по-різному формулювали питання до експертів, щоб отримати бажану відповідь. Але відповідь була невтішною для детективів - формула «Роттердам+», на думку шановних експертів, є економічно обґрунтованою, а збитку від її дії експерти не виявили. А немає збитків - немає складу злочину», - написала Одинець.

На думку адвоката, саме тому цю експертизу САП не надавала суду. Вона також нагадала, що прокурор визнав, що обирає на власний розсуд, які матеріали надавати суду, а які - ні.  І наголосила, що захист намагається офіційно отримати цю експертизу.

 

«На мою думку, оприлюднені документи реальні, адже прокурор прямим текстом заявив, що може вирішувати, які матеріали надавати суду, а які - ні, і сказав, що не вважає за потрібне надавати експертизу КНДІСЕ. В той самий час мною ще минулого тижня були подані відповідні запити для офіційного отримання експертиз», - написала Одинець.

 

Нагадаємо, раніше відомий юрист і блогер Михайло Шнайдер на своїй сторінці у Facebook оприлюднив фотокопію звіту Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ), що проводив офіційну експертизу формули «Роттердам+» за приписом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у 2018 році. Згідно зі звітом, експерти дійшли висновку про економічну обґрунтованість постанови НКРЕКП №289, більш відомої як «формула Роттердам+».

 

Адвокатка підозрюваних у справі «Роттердам+» з боку ДТЕК Наталія Дригваль повідомила, що  САП отримала мінімум три експертні висновки, які підтвердили коректність формули. Проте це не влаштовувало слідство, і  тоді НАБУ замовило «експертизу» в СБУ за власним «темником».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram