ГоловнаЕкономікаДержава

Україна витратила 1,5 млрд гривень на виконання рішень ЄСПЛ

Реєстру осіб, кому виплачують компенсацію, Мін'юст не веде.

Україна витратила 1,5 млрд гривень на виконання рішень ЄСПЛ
Фото: EPA/UPG

З початку 2014 року Міністерство юстиції сплатило з бюджету України понад 1,5 млрд доларів на забезпечення виплат під час виконання рішень Європейського суду з прав людини. Про це з посиланням на відповідь Мін'юсту пише "Економічна правда". "Міністерство юстиції здійснює платежі, пов'язані з виконанням рішень закордонних юрисдикційних органів, прийнятих за наслідками розгляду справ проти України, відповідно до постанови Кабінету Міністрів №408", - йдеться у відповіді експерта з питань боротьби з корупцією Гліба Канєвського на запит журналістів.

Зокрема, за даними Мін'юсту, у 2014 році сплачено 169,817 млн гривень, у 2015 році - 639,981 млн гривень, у 2016 році - 612,294 млн гривень. Станом на 20 жовтня цього року - 104 млн гривень.

Фото: epravda.com.ua

Кому держава виплатила компенсацію - не повідомляють.

"Повідомляємо, що ведення окремого переліку юридичних і фізичних осіб, яким виплачено кошти, не передбачене і Міністерством юстиції не здійснюється", - наголошено в документі.

Нагадаємо, вчора Президент Петро Порошенко підписав законопроект, яким ратифіковано протоколи №15 і №16 до Конвенції про захист прав людини і основних свобод, де йдеться про скорочення термінів для подачі позовів у Європейський суд з прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram