ГоловнаЕкономікаБізнес

Друга за величиною німецька авіакомпанія Air Berlin припинила польоти

Більшу частину літаків прийме компанія Eurowings.

Друга за величиною німецька авіакомпанія Air Berlin припинила польоти
Фото: EPA/UPG

Літак компанії Air Berlin ввечері 27 жовтня здійснив останній рейс у Берлін. Після цього компанія припиняє польоти.

"Air Berlin в цей сумний день дякує всім співробітникам, партнерам і пасажирам, які багато років були віддані нам. Air Berlin бажає всім м'якої посадки і від імені всіх співробітників бажає всього найкращого!" - цитує "Німецька хвиля" офіційну заяву компанії, опубліковану у п'ятницю.

Друга після Lufthansa авіакомпанія в Німеччині у серпні 2017 року оголосила про банкрутство. З 1979 року послугами компанії скористалися понад півмільярда осіб.

Більшу частину літаків прийме в свій авіапарк компанія Eurowings. Однак 400 пілотів і 900 бортпровідників Air Berlin повинні подати заяви і пройти відбірковий конкурс у нового роботодавця.

Згідно з умовами Eurowings, пілоти Air Berlin, якщо їх візьмуть на нову роботу, залежно від колишньої посади будуть змушені працювати за меншу зарплату. За даними глави Eurowings Торстена Діркса, їх зарплата скоротиться на 10 відсотків, за даними профспілки - на 40 відсотків. Один з пілотів Air Berlin, якому компанія платила 7000 євро на місяць, повідомив агентству dpa, що в Eurowings йому запропонували всього 3500 євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram