ГоловнаЕкономікаБізнес

Engie зацікавлена у видобутку газу на території України

Голова компанії приїхала до Києва на переговори.

Engie зацікавлена у видобутку газу на території України
Фото: utg.ua

У п'ятницю, 27 жовтня, прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів зустріч із головою французької компанії Engie Ізабель Кошер.

Як повідомляє прес-служба уряду, ця компанія забезпечує до 20% постачання газу в Україну. І зараз її керівництво вивчає можливості подальшої співпраці в проектах збільшення видобутку газу на території України.

"Довго нафтогазова сфера була повністю закритою. Після зміни політики держави і впровадження нових технологічних та інноваційних рішень ми змогли змінити тренд. І наше завдання сьогодні полягає в тому, щоб Україна перетворилася з країни-імпортера в незалежну країну. Для цього ми повинні бути більш відкритими, змінити систему регуляції, залучати інвестиції та технології", - цитує Гройсмана його прес-служба.

Він привітав рішення Engie взяти участь у розвитку нафтогазового комплексу України.

"Ми відзначаємо амбітність реформ, перш за все, в нафтогазовому секторі, про які заявляє ваш уряд. Наша мета в Україні - збільшувати місцеве виробництво газу, щоб, урешті-решт, Україна стала експортером і постачальником газу. І ми готові супроводжувати вашу країну на шляху реформ", - заявила Кошер.

Нагадаємо, що Engie (колишня GDF Suez) у жовтні 2016 року підписала договір з "Укртрансгазом", згідно з яким вона отримала можливість зберігати газ в українських сховищах, а з січня 2017 року почала постачання газу в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram