ГоловнаЕкономікаДержава

Підвищення ціни на держвугілля поліпшить ситуацію із зарплатами шахтарів, - голова профспілки

Ціна на вугілля зросте на 225 грн за тонну.

Підвищення ціни на держвугілля поліпшить ситуацію із зарплатами шахтарів, - голова профспілки
Фото: newsprolife.com.ua

Підвищення Міненерговугілля чинної ціни на вугілля на 10% дасть можливість поліпшити ситуацію з виплатою заробітних плат на шахтах. Таку думку висловив голова Професійної спілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов, коментуючи рішення відомства про підвищення відпускних цін на вугілля з державних шахт з 2200 до 2425 грн за 1 тонну, пише ZN.ua.

"З огляду на те, що бюджет фінансується дуже і дуже погано, підвищення ціни на вугілля дасть нам можливість поліпшити ситуацію з виплатами заробітної плати для шахтарів", - зазначив експерт.

Нагадаємо, напередодні Міненерговугілля переглянуло ціну на державне вугілля на 10% - з 2200 до 2425 грн за 1 тонну. Нова ціна відповідає зростанню ціни вугілля на зовнішніх ринках і буде чинною з 1 листопада. Заступник міністра енергетики Анатолій Корзун 25 жовтня під час Форуму "Open Energy Week" у Києві заявив, що це питання давно перебувало на розгляді відомства. Водночас раніше в Міненерговугілля повідомляли, що підвищення ціни державного вугілля проводиться для збалансування стану підприємств вугільної галузі, що створить умови для їх розвитку.

Як раніше повідомляли, міністр енергетики Ігор Насалик заявив про план реструктуризувати вугільну галузь і вийти державним шахтам на рівень беззбитковості в найближчі роки. Так, за інформацією радника міністра, до кінця року на державних шахтах запустять 28 вибоїв, що майже удвічі більше, ніж минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram