ГоловнаЕкономікаБізнес

У "Роснафти" через санкції виникли труднощі в Чорному морі

Південно-Чорноморська ділянка стала економічно невигідною.

Російська нафтогазова компанія "Роснафта" призупинила геологорозвідування і видобуток нафти на Південно-Чорноморській ділянці в східній частині акваторії Чорного моря. Як зазначає агентство ТАСС, це пов'язано з західними санкціями. Федеральне агентство з надрокористування (Роснадра) на прохання корпорації заморозило дію відповідної ліцензії на п'ять років.

Представник компанії заявив, що проект виявився економічно неефективним.

Фото: rosneft.ru

"За оцінками фахівців, в умовах негативної макроекономічної кон'юнктури і санкційних обмежень на цю мить проект є економічно неефективним. До того ж на ринку нафтосервісних послуг немає бурових суден та бурового обладнання, що відповідають вимогам, які висуває компанія", - заявив він.

Компанія не змінює планів проведення робіт на Західно-Чорноморській ліцензійній ділянці.

Ліцензією встановлювалося, що до 2018 року компанія мала провести розвідування на ділянці площею 1 тисяча квадратних кілометрів. Планувалося також завершити будівництво двох свердловин до кінця 2022 року.

На сайті "Роснафти" повідомляється, що ліцензійна ділянка має величезний ресурсний потенціал, її видобувні ресурси оцінюються в 374 млн тонн. Але розвідування ресурсів вимагає значних інвестицій у зв'язку з великою глибиною моря (1-2 км) в районі ділянки.

Його площа - близько 6,99 тис. кв. км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram