ГоловнаКультура

Комітет "Оскара" оголосив номінантів на премію 2020 року

"Джокер" має 11 номінацій.

Комітет "Оскара" оголосив номінантів на премію 2020 року
Фото: EPA/UPG

Комітет кінопремії "Оскар" оголосив номінантів 2020 року. У категорію "Найкращий фільм" увійшли дев'ять кінострічок. Серед них і "Джокер" режисера Тодда Філліпса, який фігурує в найбільшій кількості номінацій - 11.

На найкращий фільм, крім "Джокера", номіновано картини "Форд проти Феррарі" (режисер Джеймс Менґолд), "Кролик Джоджо" (Тайк Вайтіті), "Маленькі жінки" (Ґрета Гервіґ), "1917" (Сем Мендес), "Шлюбна історія "(Ноа Баумбах), "Одного разу в Голлівуді" (Квентін Тарантіно), "Паразити" (Пон Чжун Хо), "Ірландець" (Мартін Скорсезе).

Хоакіна Фенікса, який зіграв головну роль у "Джокері", номіновано на звання "Найкращий актор першого плану". Також у цій категорії представлені Антоніо Бандерас (фільм "Біль і слава"), Адам Драйвер ("Шлюбна історія"), Леонардо ДіКапріо ("Одного разу в Голлівуді") і Джонатан Прайс ("Два папи").

На роль найкращої актриси першого плану претендують Синтія Еріво ("Гаррієт"), Скарлетт Йоханссон ("Шлюбна історія"), Шарліз Терон ("Секс-бомба" - Bombshell в оригіналі), Рене Зеллвеґер ("Джуді"), Сірша Ронан ("Маленькі жінки").

У категорії "Найкраща чоловіча роль другого плану" номіновано Бреда Пітта за "Одного разу в Голлівуді", Тома Генкса ("Прекрасний день по сусідству"), Ентоні Гопкінса ("Два папи"), Аль Пачино та Джо Пеші за фільм "Ірландець".

На звання найкращої актриси другого плану номіновано Марго Роббі ("Секс-бомба"), Лору Дерн ("Шлюбна історія"), Скарлетт Йоханссон ("Кролик Джоджо"), Кеті Батес ("Справа Річарда Джуелла"), Флоренс П'ю ("Маленькі жінки").

У номінації "Найкращий анімаційний фільм" представлено "Як приручити дракона", "Втрачену ланку", "Клауса", "Історію іграшок 4", "Я втратив своє тіло".

З повним списком номінацій і претендентів на них можна ознайомитися на офіційному сайті оргкомітету.

Нагадаємо, що лауреатів "Оскара 2020" буде оголошено 9 лютого. Український фільм кримськотатарського режисера Нарімана Алієва "Додому" потрапив лонгліст у категорії "Міжнародний повнометражний фільм". Він був єдиним національним претендентом на премію "Оскар" цього року, але не увійшов до короткого списку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram