ГоловнаКультура

На посаду голови Держкіно претендують дев'ять осіб

Троє з претендентів брали участь у першому конкурсі, але у фінал не пройшли.

На посаду голови Держкіно претендують дев'ять осіб
Фото: censor.net.ua

Національне агентство з питань державної служби оприлюднило список кандидатів, допущених до участі в повторному конкурсі на посаду голови Держагентства з питань кіно.

Про це повідомляють на сайті НАДС.

У списку кандидатів: Слєпак Сергій Віленович, Мартинюк Володимир Михайлович, Король Олександр Олександрович, Куценко Станіслав Ігорович, Корнієнко Олег Олександрович, Кудерчук Марина Миколаївна, Плісковський Роман Володимирович, Голосов Артем Андрійович, Зленко Сергій Олександрович.

Троє з претендентів - Слєпак, Куценко і Зленко - вже брали участь у першому конкурсі, але у фінал не пройшли.

Нагадаємо, 2 грудня 2019 року уряд оголосив повторний конкурс на зайняття посади голови Держкіно. Згідно з результатами першого конкурсу, генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, яка залишалася єдиним кандидатом на посаду, не пройшла співбесіду в НАДС. У відповідь представники української кіноіндустрії оприлюднили відкритий лист на ім'я перших осіб держави, в якому висловили незгоду з висновками НАДС і вийшли 25 листопада на акцію до будівлі НАДС на підтримку Сінькевич.

2 грудня українські кіноорганізації оприлюднили відкритий лист до прем'єр-міністра України, в якому заявили, що відновлення довіри до конкурсу в рамках чинної нормативної бази неможливе, як і проведення повторного конкурсу.

Вони запропонували вивести з Комісії з питань вищого корпусу державної служби "політично заангажованого пана Корнієнка Олександра Сергійовича"; прийняти рішення про повторне проведення співбесіди або оперативно внести зміни в Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби та надання права Комісії з питань вищого корпусу державної служби провести співбесіду повторно, за скаргою одного з кандидатів. Автори листа наголосили, що обидва варіанти передбачають необхідність скасування повторно оголошеного конкурсу на посаду керівника Держкіно, а також виведення зі складу комісії Корнієнка.

24 грудня Сінькевич заявила про своє рішення не йти на повторний конкурс на посаду керівника Держкіно, оскільки її участь визнає правоту членів комісії, склад якої не зміниться.

Попередній голова Держкіно Пилип Іллєнко звільнився в серпні після п'яти років роботи на цій посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram